SUNIL MUNSHI

SUNIL MUNSHI

Sunil Munshi är från början skådespelare. Efter teaterhögskolan i Göteborg medverkande han i ett flertal uppsättningar på Backa teater, i ledning av Eva Bergman, på Göteborgs Stadsteater och i TV-serien Sjätte dagen. 2001 flyttade Sunil hem till Stockholm och växlade mellan Dramaten och Stockholms stadsteater.

Sunil har medverkat i ett stort antal film- och TV produktioner bla Vingar av glasLivet i 8 bitar,  FörortsungarTusenbröder, Stig Larssons Milleniumtriologi, Veni Vidi Vicimfl.  Sunil är fortfarande aktiv som skådespelare.
Våren 2010 gjorde Sunil ett starkt avtryck med regidebuten Negerns och hundarnas kamp av Bernard-Marie Koltés, på Teater Giljotin. Detta blev starten för hans regikarriär. Sedan dess har han till största delen varit verksam som regissör bl.a med publik – och kritikersuccéerna: ”Vem är rädd för Virginia Woolf?” och författarinnan Elsie Johanssons dramatikerdebut Hjärterhus – båda för Uppsala stadsteater. Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva på Dramaten, en förställning som spelats för utsålda hus under fem års tid. ”HALLÅ” av Martin Luuk, med Magnus Uggla som efter premiären på Teater Galeasen spelade på Dramaten och åkte på Sverigeturné och landade på Cirkus i Stockholm
Och nu i år var Sunil regissör och innehållsproducent för MELODIFESTIVALEN 2018.
Sunil är även dramatiker och har skrivit för scenen men han skriver även för film och tv, produktioner han själv ämnar regissera.
Just nu är Sunil aktuell som regissör och upphovsman till ”LOLA” en musikalisk monolog med Tommy Körberg, premiär 22 sep på Cirkus i Stockholm.
2020 ska Sunil debutera på Kungliga Operan i Stockholm.

about_pall

.