PETRA VON KANTS BITTRA TÅRAR

PETRA VON KANTS BITTRA TÅRAR

PREMIÄR PÅ DRAMATEN 9 FEBRUARI

Premiär: 9 februari 2017, Lilla scenen
Speltid: 1 timmar 50 minuter
Textas: Svensk text 2/3, 26/3 via app i mobil eller läsplatta, läs mer
Rök och rökning förekommer i föreställningen

Petra von Kant är modeskapare och dominant härskare i en elitistisk och högpresterande värld där yta är allt. Hennes ateljé osar av champagne, kokain och tillfälliga romanser.  Hon lever hårt, snabbt och effektivt. Äta eller ätas.

Man och dotter har skrämts iväg sedan länge. Kvar att utsättas för hennes vassa tunga är bara en hunsad assistent. Petra är okrossbar. Men i henne finns något som rasar, ett behov av högre mening och när den betydligt yngre Karin plötsligt dyker upp slår kärleken till som ett virus. Petra blir som besatt, förryckt – och en kamp på liv och död börjar.

Petra von Kants bittra tårar är av många ansedd som Fassbinders starkaste film och teaterstycke. En existentiell djupdykning om hur omöjligt det är att leva utan tro i ett samhälle byggt på biblisk moral, där höga ideal krockar med en cynisk verklighet.

Med inspiration från modevärlden blir föreställningen en exklusiv dödsföraktande catwalk med stort fokus på gud, sex, våld – och kläder.

Regissören Sunil Munshi har tidigare på Dramaten bland annat regisserat succéföreställningarna Jag vill inte leva, jag vill bara inte dö med Melinda Kinnaman och Hallå! med Magnus Uggla.

 

KÖP BILJETTER

.