Hamlet

HAMLET

Artisten Silvana Imam gör teaterdebut i rollen som Hamlet och framför även ny musik i föreställningen. William Shakespeares klassiker sätts upp som moderniserad musikteater i regi av Sunil Munshi. I övriga roller ser vi bland andra Isabelle Kyed, Leif Andrée, Annika Hallin, Shebly Niavarani och Peter Andersson.

Hamlet kämpar för att överleva i en verklighet som styrs av den cyniska vuxenvärlden. Han tillåts varken sörja sin döde far eller träffa sin stora kärlek Ofelia. Hans framtid är utstakad och han pressas av kraven som ställs på honom, inte minst när vålnaden av hans döde pappa plötsligt uppenbarar sig och kräver att Hamlet måste hämnas på pappans mördare. Hamlet plågas av existentiella frågor, skuld, hämndbegär och paranoia.

Pjäsen flätas samman av nyskrivna låtar framförda och producerade av Silvana Imam som inspirerats av Hamlets monologer. Sunil Munshis version av William Shakespeares klassiker kretsar kring konflikten mellan ungas drömmar och vuxnas maktspel. Hamlet och hans vänner driver en frihetskamp samtidigt som de jagar uppriktig bekräftelse och ren kärlek.

”Silvana Imam imponerar som Hamlet” – SvD
”Musikteater för 2000-talet”– SvD
”Med ekon från verklighetens gängkrig, blir Imam till slut Hamlet på riktigt” – DN
”visuellt vibrerande” – DN
”Hela ensemblen är så BRA” – Kulturbloggen
”Stående ovationer” – Kulturbloggen
”bland det satsigaste jag skådat” – Scenkonstguiden
”Gängkrig, klasskamp och psykisk ohälsa… bedövande bra” – Per Sinding Larsen, SVT
” Mycket är häpnadsväckande i Sunil Munshis regi” – SVT/Kulturnytt
”Om Silvanas Hamlet kan påminna världen om denna meningslöshet (våldet) kan jag inte annat än applådera”– SVT/Kulturnytt

.